home about contact travelog resepi bahasa jerman

Travelogues

Sebelum kahwin, aku tak travel sgt, sebab nak simpan duit sebab nak kahwin. Lepas dah kahwin, apa lagi. Travel puas-puas. Hahahha. Dah kahwin, ada bodyguard kan, takdelah cuak sangat nak berjalan tuh. Rasa safe je, and ada kawan berborak, bergaduh, segala ber- yang adalah. Hahahha. Sini aku nak listkan beberapa post berkaitan TRAVEL untuk rujukan korang.

Dah tak payah lagi scroll blog kak Aisya ni pening-pening mencari ye. Tengok sini je, kalau korang berminat nak baca-baca ye.

Sumber: Internet


Semoga terhibur membaca ye! Ini dia-nya :
  • Travelogue Germany : Heidelberg Castle  KLIK
  • Travelogue Germany : Ski Titisee, Black Forest KLIK
  • Travelogue Germany : Berlin KLIK
  • Travelogue France     : Disneyland Paris (Part 1) KLIK
  • Travelogue France     : Disneyland Paris (Part 2) KLIK
  • Travelogue France     : Paris City & Eiffel Tower KLIK
  • Travelogue England   : London KLIK
  • Travelogue Italy        : Rome KLIK
  • Travelogue Italy        : Venice KLIK
  • Travelogue Netherland        : Amsterdam, Holland KLIK
  • Travelogue Czech Republic  : Prague KLIK


Teringin sangat nak pergi. Insyaallah. Harap terkabul doa-ku :
  • Positano Coast, Italy
  • Neuschwanstein Castle, Germany 
  • Lisbon, Portugal
  • Santorini, Greece
  • Jeju Island, South Korea 
  • Istanbul, Turkey 
  • Croatia
  • Dublin, Ireland 


Tips2 yang mungkin berguna:
  • Tips makanan halal untuk traveller muslim KLIK


p/s: Kalau tak boleh klik link-nya, maksudnya aku belum tulis lagi buat entri Travelogue tuh tau. I'm taking small2 paces to write. Sebab susah nak menulis semula kenangan ni. Aku ni lemah ingatan sikit. Kena duduk lama fikir, camne nak menulis Travelogue-nya. Harap korang bersabar, and stay tuned!


That's it! Annyeong!
Sekian~
Thanks for reading this !

8 comments:

  1. wah bestnya, share la tip utk kahwin awal. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha...xtaulah ape tipps nye...maybe kena tetapkan niat kot....hehehehe :D

      Delete
  2. share la tip p travel and buget tuk p travel....

    ReplyDelete
  3. hehehee... best laa akak, muda2 g dah merantau.. entah saya bila laa nak pi travel . heuheu..

    ReplyDelete
  4. Wuyoooooo :O Banyaknya akak merantau >< Merantaulah dekat jepun pula :3

    ReplyDelete
  5. kalau dapat pergi Dublin tu jemput-jemput la inform saya jugak ye . hehe .

    The Talking Diary

    ReplyDelete
  6. Ayo kak tahun baru ke Istanbul. Ada penerbangan murah sangat kak

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...