home about contact travelog resepi bahasa jerman

Narnia Next Akan Buat Filming di Bingen, Germany ????!

Betul2 ker ni?! Hahahhaha, takdelah aku tipu jer. Salji ciput jer dekat Bingen ni, Narnia takde der nak pilih Bingen untuk buat filming. Tapi walaupun salji yang turun dekat Bingen ni ciput-ciput jer, still berjaya membuatkan aku excited tak hengat!!! Nak tengok tak?


Salji sikit jer tau, akak Aisya yang excited terlebih! Hahhahah :D





Main chak-chak dengan pokok pon jadi! Hihihi







Universiti kitorang penuh dengan salji. Excited kuasa 2!! :D




Kesiannya, kereta sapa comel2 penuh snow ni?



Rumah dekat atas ni, kitorang panggil rumah cendawan. Cantek, selalu kitorang gedik2 lalu depan rumah ni, bila boring2. Padahal jalan nak balik rumah kitorang tak lalu pon sini patutnya. Hehehehhe


Korang setuju tak rumah atas ni nampak macam muka orang? Haisshh!


Sila cover muka excited tuh, Aisya!! Hhahahha :D


Playground penuh bebuih puteh.. Canteknya! Subhanaallah!


Skinship dengan pokok ke tuh? Aigoo2x!! Tak senonoh!


Kesian rumah yang atas ni, solar panel dia penuh dengan salji, dah tak boleh funktion dah. Kitorang belajar, kalau ada walau sehelai daun pon atas solar panel ni, the whole panel takleh absord energy yang datang dari matahari. Kesian kan? Tapi22, time salji2 ni, matahari pon takde, Mr Matahari malu2 lah tuw!! Hehhehe.


Last but definitely not the least, last picture of today! Tadi masa otw balik rumah dari uni, kitorang terjumpa rumah ni. Rasa vintage habes. Cepat2 snap gambar dekat depan pintuh rumah orang, pastuh lari. Takut tuan rumah marah. Hahhahah.


Moral of the story:
Winter ni sebenarnya tak best sangat, sebab matahari takde, rasa gloomy jer. Sejuk sampai ke tulang plak tuh. Tapi kalau salji turun, the whole orang kampung Bingen jadi gembira balik!! Semua makcik2 dekat street yang jumpa tadi, semua ceria2 jer muka. Samelah yang tengah menaip ni pon. Heheheheh :D 


Hope korang pon having a great day today, tomorrow and any days in your life!


That's it for now !
Thanx for reading & looking2 !
Hehehhehe

37 comments:

  1. Heeee...nice...cantik sangat view kat sana...bila lah nak merasa jejak kaki ke situ pulak
    Belajar rajin-rajin di sana Aisya... :)

    ReplyDelete
  2. wawahhh.. kemahennn g kak Aisyah excited yee. hehe, bestnya, fina pon teringin nak sentuh salji . heu heu, kita budak jakun ;p .

    A ah. wondering gk, mesti lama tggu baju kering kan time winter nih?! cerita la sikit kak Aisya kekekeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah nnt bila2 akk ceritakan yer, camne keringkan baju dekat sini :D tunggu tau!

      Delete
  3. huaarhhhh best nye salji . terungin la nak main . buat snowman .

    ReplyDelete
  4. Teringin nk rasa hidup kt negara omputeh. Boleh main salji.
    Rumah2 di atas semua cantik2..dkt sana x de org susah ek?

    ReplyDelete
  5. Cehhh !
    Tetipu dengan tajuk rupanya... haha... bertuah Aisya... kaksha pun obses dengan salji... tapi last main salji kekecik dulu je laa.. kat sunway lagoon... tu pun muka dah pucat... hewhew

    ReplyDelete
  6. hahaha narnia nak shoot kat tempat salji tinggi sampai betis nun.. isk kalau akak dah gegolek dah kat playground tu.. pastu goyang2 pokok togel tu kasi snow jatuh hehehe.. cantik gak winter coat ijau gitu eh.. tngh kumpul duit nak beli winter coat merah.. dah sway hatiku ini..

    ReplyDelete
  7. SubhanaAllah, cantiknya..teringin nak rasa Salji yang sebenar ni..hehehe :) excited giler muka Aisya..hahaha :P

    ReplyDelete
  8. bestnya..mera jugak main salji ^_^*

    ReplyDelete
  9. nak ole2 dr oman? jom join GA ni http://hurinnadhirah.blogspot.com/2015/01/giveaway-travelog-oman-iium-by-blog-iqa.html

    btw, bestnye salji!!

    ReplyDelete
  10. bestnya snow kak.. cantik sungguh suasana kat sana.. emm emm jeles!

    ReplyDelete
  11. memula baca tajuk ingtkn psl filem hehe. tp kak ana not so in to filem2 yg mcm Narnia/Hobbit/Harry Potter tu. x minat lak hehe. wahhh kemain lebar lg senyum tu ha hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy minat Narnia sbb lokasi shooting dia cantik! haha

      Delete
  12. salji tak turun sini daaahh T_T tapi it's getting cold, mungkin ada la nanti. haha. Aisya, meh datang czech meh, at least ada 2 tempat shooting narnia yg kita tahu kat sini. dah sampai dahhh pun weee. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hanis2222....tempat filming narnia tuh name ape? tahu ker bila dia ade salji penuh...? cewah, kite gian nak gi travel ni...kalau czech dekat jer...bus nk gi czech pon murah :D masa kite gi prague dari sini, bus 7 jam perjalanan harga 21 euro jer...giler kan murah giler???? ahhahahahaha

      Delete
    2. eh adik adik berdua.. akak korang yang kat malaysia ni dok makan hati aje tau hahaha

      Delete
  13. haha maknanya kita nak gi sana pun range gitu kan harga diaaaa. okayyy, bingen, mu tunggu aku datang :D


    ada dua tempat haa. adrspach (http://www.adrspach.com/rocks/index.php) and satu lagi pravcicka brana (http://www.pbrana.cz/) esok insyAllah kite bawak orang gi adrspach, wehee. harap tak sejuk sangat laa. oh yee, tak tahu jugak bila salji penuh, tapi tmpt tu memang tinggi sikit, so, boleh expect baki2 snow. hehe baki baki je pun bolehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hanis, masa kite gi prague tuh, kitorang jumpa bus yang harga promotion, sebab tuh kot sorang 21 euro jer...patotnya tiket tuh asalnya harga dia 100 lebih...ahahahahha :D kitorang laki bini suka sgt2 prague, kitorang rasa dalam bnyk2 trip, prague yang paling best sekali :D

      Delete
  14. seronoknya aisya..wah, teruja kak wana tengok gambar2 tu..hehe, memang cantik semua gambar..

    ReplyDelete
  15. first time reading your blog dear... good sharing and good picture..
    cantik bila tengok snow yang memutih tu... heheheh
    anyway selamat berkenalan :)
    http://nadzpeanut.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. Baguslah kat sana salji tak tebal. kang susah pulak keluar rumah kan? suka cuaca sana. mcm cantik je. hehe

    ReplyDelete
  17. Baguslah snow sikit je. Ke, kak Aisya suka salji banyak?

    Dekat Canada pun dah berapa hari tak salji.

    ReplyDelete
    Replies
    1. taklah farah...akk suka salji nipis2 jer...dulu pernah sebulan suhu -16, masa tuh xsanggup dah nak mengadap salji...hahahaha :D

      Delete
  18. Subhanallah. Seronok dapat pengalaman bersama salji.

    kenapa muka melekat di pokok tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab excited sgt2 arzmoha...rasa nak pelok pokok tuh...ahahhahah :D

      Delete
    2. hahah... baru nak tanye..kih3.. excaited sgt ye kak aisya..huhu

      Delete
  19. cantik senibina di sana. BUkan mudah nak bina bangunan macam cendawan

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah, kitorang pon fikir, mesti susah nak bina rumah bentuk macam ni....dalam kampong bingen kitorang ni, ade satu jer rumah camnie...hahahahha :D

      Delete
  20. owh sayangnya BMW diselaputi salji. Sejuk tak dia hehe

    ReplyDelete
  21. yg rumah macam rupe org tu macam ade satu cerita kartun tu.. tapi tak ingt tajuk.. dlm cerita tu rumah tu hidup siap ade gigi tajam lagi.. serammm... macam rumah lego pon ade..hahahah

    ReplyDelete
  22. Salji ciput katanya,..jgn kata Aisya..kalau sis JM dapat jumpa salji ni sah akan melompat riang dh tak pedulik org keliling mmg jakun habis

    ReplyDelete
  23. Tak suka kalau menahan sejuk hingga ke tulang.
    Tu yang x pernah apply belajar oversea lepas spm dulu.

    ReplyDelete
  24. bestnya salji turun. hehe. rajin ngendap umah orang ye. kantoi. hehe. cer tunjuk umah aisya kat sana macam mana. hehe

    ReplyDelete
  25. Halo, wohnst Du in bingen? aku tinggal die Ingelheim. salam kenal ya:) ich komm aus Indonesien

    Fit-ananda.blogspot.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...