home about contact travelog resepi bahasa jerman

[Germany] Bad Münster am Stein : Part 2

Assalamualaikum dan salam sayang satu Malaysia, korang semua. Sehat ke? Dah makan? Haa, hari ni nak sambung cerita kita yang tak habis arituh. Ini cerita masa summer arituh tau, sekarang dah masuk winter, baru nak cerita. Sorry terlambat update. Lambat bebenornya.

Kalau yang terlepas cerita dating kitorang di Bad Münster am Stein ni, bolehlah membaca di SINI. Karang kalau aku tiba-tiba naik sheikh cerita part 2, pening pulak korang kan, tak faham hujung pangkal cerita. Pergi terjah situh dulu kalau belum tahu apende yang aku cerita arituh tuh yer. Hahahhaa. :D

Haa cerita arituh sampai mana? Ingat lagi tak? Haa, lepas kitorang pusing2 naik bot itik kitorang, snap sana, snap sini, makanya tamatlah masa 30 minit. Botnya sewa untuk 30 minit je. Kenalah kembali ke darat. Seperti dua ekor buaya darat. (**Haip! kelain plak cerita ko, Aisya!) Hahhaha.



Parking bot baik punya. Hahaha. Siap parking, kitorang pon jalan, pusing2. Ater dalam bahasa hindustannya, kitorang merendek. Hahahha. Rendek tuh dalam bahasa india maksud dia 2. So, merendek bermaksud, berjalan berdua. Kalau dah kahwin takpe. Kalau belum, sila control diri anda. Hehehhe.

Ini akulah! Lepas successfully melintas sungai kecik ni ikut jambatan. Makcik duduk sekejab, nak. Kaki makcik sakit berjalan. Hehehhe.


Haa apokobondo dopan eden ni? Cubo ekao teko? Hahahha. Ini adalah satu benda, yg digunakan untuk sejukkan kawasan sekeliling sini time summer. Aku tak tahu nama benda ni apa. Tapi dia macam akar2 kayu banyak2, pastu ada air mengalir dekat dia, dari atas ke bawah.



Dekat sebelah benda alah air jatuh2 ni, ada taman. Taman bunga dengan padang. Memang inilah tompat nak berdatingnya. Cantik yang hamat! Kalau bawak budak2, mesti banyak aktiviti boleh buat kat sini. Boleh main bola ke, piknik ke kat sini. Sunbathing ke. Amboi, omputeh sangat kan! Hahahaha. takdelah. 

Untuk pengetahuan semua , kat sini ada banyak hotel2 and homestay untuk orang yang datang travel. Maybe ni memang tempat tourist kot. Tak pastilah. Hehehe.

tengok, ada budak2 main roller blade kat belakang aku. Dah cakap
dah, tempat ni macam2 aktiviti boleh buat.





Tak tahulah aku rumah besar ni rumah siapa. Nampak macam jabatan-jabatan perikanan dan perhutanan something je. Cik hakak malaih nak jengah ke dalam, malas menengok apa ada dekat dalam dia. Hehehhe. Lain kali, kalau aku dapat tahu, aku cerita kat korang yer. :D


Cantik giler kan rumah ni? Arrghhh terseksa tengok! Rasa nak
angkut bawak balik je. Hahhahahah

Lu pahal bro? Hahhaha. [Ini muka tak puas hati aku. Heheheh]
**Tetiba je tak puas hatikan. Hahahhaha
Rasa nak hangkut bawak balik je kerusi cantik orang ni. Geram menengok! Hahhahah. Penat berjalan, berdating dan segala macam ber- lagi, kitorang pon BER-geraklah balik naik train. Lawak giler time ni, kitorang tersalah naik train, masa tuh rushing giler nak balik sebab tak solat lagi. Menggelabah sekor2 time ni. 

Sampai je satu stesen ni, kitorang straight terjun keluar dari train, sebab takut tersesat lagi jauh. Hahhahah. Boleh pulak arituh tersalah naik train, tak pernah2 tersalahnya. Hahhahah. Tapi alhamdulillah, sempat jugak akhirnya sampai rumah and solat. :D


That was how our date ended !
Thanx for reading every single word until here !
Muahhh !
Sekian ~

29 comments:

  1. Subhanallah , cantikk sangatt tempat tuu , tambah pulak dengan skill photogrphy yg cunn debabomm gituu , ahh meletop .

    ReplyDelete
  2. Indah sungguh pemandangan.....sejauh mata memandang

    ReplyDelete
  3. bestnya.. cantik pula tu pemandangan kat sana .

    ReplyDelete
  4. Seronoknya! Cantik betul tempat korang berjalan berdua tuh :)

    ReplyDelete
  5. Subhanallah...cantik sgt tmpt ni. Kalo lps ank2 kt sini depa tuju kt kolam air tu dulu.

    ReplyDelete
  6. Maha Suci Allah sekalian alam.. sangat cantik... memang teringin nak pergi germany, jumpa abang lepat ismail ariffin :)

    ReplyDelete
  7. waahh.. bestnye.. nak satu rumah macam tu jugak... tolong angkut balik Malaysia.. plissss3.... hahahahaa =D

    ReplyDelete
  8. Tengok aisya post ni, dh berangan dah bila dh kawen nnti, kami nk pergi road trips. hehe.

    cantik sgt view kt situuu. nak nangis rasaa T__T

    ReplyDelete
  9. tulah, rasa nak suruh post rumah tu ke Malaysia je.Serius cantik wei!!


    ReplyDelete
  10. hok aloh. cantek sungguh view kat sana ek. rasa mcm nak pegi sana sekarang. wuu naseb la takde duit lagik kan.. sobsob

    wah background blog ni dah btukar :)

    ReplyDelete
  11. Semua gambar cantik-cantik kot! Suka sangat tengok :D

    ReplyDelete
  12. wuuu nak nangiss... cantikk sangat haaa... aiyooo... rase nak cubit2 pipi kak aisya..hahahah... :P

    ReplyDelete
  13. ohh..merendek iyer hihihhi...ishh....bila lah akak datang peluang merendek jugak time travel ni...masti lagi best dari travel ngan kawan2 kan..

    psst : Aisya..semua pic cantik..naper tak letak watermark

    ReplyDelete
  14. gila jeles. cantik. bumbung dia tu menarik. apa boleh buat keja dalam bahagian senibina. itulah yang tengok dulu.
    taman yang cantik. senang cakap jeles tahap gaban

    ReplyDelete
  15. hahaha kalau kat europe tu lalang and rumput pun cantik kat mata kita kan Aisya. betul tu da kawen tak pe nak detim nak kepit kepit.. yang belom tu haaaaip..!! hahaha.. kalo jalan akak suka jugak pi park park cemni. yang tak hecti sangat. kalau hectic keyel pun da cukup da

    ReplyDelete
  16. Amboiiii, dating lagi ye?
    U made me jealous..
    Hehe..
    Cantik tempat2 dalam gambar tu.
    Especially padang yang menghijau tu.

    ReplyDelete
  17. Salam, datang cek entry http://jindrisska.blogspot.de/2014/10/giveaway-pertama-sitisab.html dh delete ya?

    ReplyDelete
  18. serious lawa gila tempat dia! yang tu nak kata dam, memang mustahillah. tapi gaya macam ada. haha. tapi menarik sangat!!!!! :D

    ReplyDelete
  19. cantiknya view die Aisyah..tenang je mata memandang :)

    ReplyDelete
  20. cantikkk !! rasa mcm nk guling2 kt rumput tu tanpa rasa was2. hehe :)

    ReplyDelete
  21. Syiokkk ehh dating. HAHA
    Yang kayu kebende tu nak sejukkan kawasan tu.. After summer? Still ade lg ke cane?

    Rumah tu mmg cantik. Kena tnggu kawen dgn prince lah kot bru booleh idamkan. hihi

    ReplyDelete
  22. cantik seni bina rumah tu . klu blh angkut bawa balik , sis pun nak juga sebiji ... hehehee ... tempat org mmg selalu nice sbb x de kat tpt kita ...

    ReplyDelete
  23. Salam. Hee sungguh cantik pemandangan di luarnegara.

    ReplyDelete
  24. Salam perkenalan sis aisya & salam singgah pagi... jemput singgah blog saya juga..

    **subhanallah cantiknya bumi germany.. bila ye saya nak smpai -,-

    ReplyDelete
  25. Subhanallah ..cantiknye pemandangan ....:'D

    ReplyDelete
  26. ya allah cantiknye pemandangan. landscape taman tu pon cantik. pattern rumah tu pon cantik. orang dlm gmbr tu pon perhhhhh cun! serba serbi lah cantik hehehe

    dok berangan nak ada rumah pattern cenggitu. sobsss sobssss :"(

    ReplyDelete
  27. subhanAllah sangat cantik view dia. eh, aisya, camne leh silap naik train? hehe. mesti kelakar kan. nasib sempat solat. ^^

    ReplyDelete
  28. cantik sgt tempat ni :) rasa macam nak travel kat nature germany pulak lah :D

    hanisamanina.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...