home about contact travelog resepi bahasa jerman

Aktiviti Cuti Sekolah 2 : [Germany] Ber-itik di Bad Münster am Stein

Semester baru dah lama start, tapi cerita masa cuti sekolahnya tak habis lagi aku cerita dekat korang. Jom kita menyambung!

This time, kitorang pergi tempat yang kitorang pernah piknik dulu2 dengan senior2. Masa tuh aku baru masuk sem 2, about 3 years ago kot haa. Masa dulu tuh kitorang memang tak tahu fefeeling each other camne apa semua lagi. Hahahhaa

Masa dulu tuh, aku je dok tergiler2 kan dia. Setiap hari balik dari kelas, aku lalu depan rumah dia, aku ngintai2, stalk2, tengok dia dah bangun ke belum ke. Dia tengah buat apa. Hehehehe. Sungguh tak malukan aku! Ahaks.



Hahahha. Tengkiu, en Suami sebab sudi mengimbau kenangan dengan kita. Acececeh. So, nak dijadikan cerita, kitorang pergi ke tempat piknik tuh semula. Hehehhe. Tapi tak piknik pon, just jalan2 ambil angin je.

Nama tempatnya 'Bad Münster am Stein', dari rumah kitorang dekat je, naik train dalam sengah jam je kot. Jemputlah tengok2 gambar dating kitorang ye... :D Cekidautt!




Perjalanan bermula dengan membeli aiskrim kegemaran masing2. Hehehehhe. Skema plak ayat titew yer. Arituh ada baca orang tulis, pasangan yang makan aiskrim ketika honeymoon adalah tanda pasangan romantik. Aik, boleh caya ke ni? Hehehhe


Ada bukit... Ada sungai...

Ada itik dan angsa...

Ada orang perasan macho... Hehehehe



Haa, masa dulu kitorang datang tempat ni dengan senior pon naik boat ni jugak. Comel tak boat itik kitorang? Murah je, sewa dia 5€ untuk 2 orang, berkayuhlah kau selama setengah jam. En Husband aku sampai lenguh2 mengayuh, aku dok snap gambar sana, snap gambar sini.


Cuak jugak dalam hati, aku ni bukannya reti berenang, life jacket pon takde. Hhahahha. Nasib baik Allah bagi panjang umur lagi. Hhahahhah


Bawah ni gambar pemandangan masa kitorang tengah berpenat lelah mengayuh boat itik ni. Hehehhee. Cantik sangat2 benda2 nature ciptaan Allah ni. Terasa tenang je hati pergi tempat camnie. Subhanaallah. :D











Untuk mengelakkan entry ni terlampau banyak gambar, akan ada entry episode 2 nanti. Tunggu tau!

That's it for now !
Thanks for reading !
Sekian ~

53 comments:

  1. Romantik habis kak Aisya! Cantik sangat tempatnya ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhah...bestkan tengok nature... tenang je...farah ni taste same dengan akak! :D

      Delete
  2. Replies
    1. kann...kita pon rasa, tempat ni cantik sgt...and tenang...sebab dia jauh dari bandar, and boleh dengar bunyi hutan.... :D wahhh

      Delete
  3. SubhanAllah, cantik kak. Nak jealous boleh tak? HAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je jeles...heheheh silakan.... :D cantek kan alam ciptaan Allah :D nnt akak balik msia, akak nak explore Malaysia plk, cari tempat nature camnie...tenang :D

      Delete
  4. Replies
    1. cantikkk kann....tenang rasa hati tegok :D

      Delete
  5. semoga bahagia hingga ke anak cucu..!
    amin..
    :)
    seronok tgk org yg study n dah kahwin.. pasangan saling melengkapi,tolong jga kita yg jauh dr parents.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih...aminn... penting jugak kawen, bila dah duduk jauh dari femli ni...atleast ade orang jage kita kan :D

      Delete
  6. cantikkk nye :)
    suka tgk swan tu. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. swan tuh pandai posing2 depan kitorang....cantek kan dia :D

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. cantik2. hehe.. mcm dh ready ja swan tu nak kena snap gmbr dia :D

      Delete
    4. tulah, tau2 je dia kan... hehehheh:D

      Delete
  7. aduhh cantiknyeeee.... feeling feeling nak ke sane..mane tau dapat org german sorang..hahah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh anizz, meh datang sini... org german gentlemen sangat dengan perempuan....rasa sopan je lelaki dekat sini :D ahahahaha

      Delete
  8. woww, terperasan pulak swan princess kat last pic tu. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha swan princess pon nak masuk gambar jugak...hehehehe :D

      Delete
  9. Allahuakbar cantinye view nye kak aisya !
    kitew jeles taw nengok org2 dah kawen yg romantik2 cenggitu..
    kitew ni takde jodoh lagi nih huwawawawawa :')
    besnye fefeeling romantik flashback ye kak aisya hehe



    salam kenal,
    ana-mizu.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik kan...subhanaallah... tenang hati bila dengar suara alam ni.. jangan lah jeles, insyaallah ada jodoh tuh...semua orang dijadikan berpasang2 an kan... :D insyaallah, kita doakan untuk ana, semoga Allah cepat2 kan jumpa dengan si dia tuh yer :D

      Delete
  10. Replies
    1. cantekk kann... akak dulu2 pergi pon dah suka dengan tempat ni... bila dpt pergi lagi, lagi seronok....lagi kena jalan jauh, track pejalan kaki dia panjang giler :D 8km kalau xsilap

      Delete
  11. Replies
    1. cantek kan...cantek betul alam ciptaan Allah :D

      Delete
  12. Salam perkenalan juga..

    dabellanona.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. fuhhhh canteknya kak.
    sweet gilosss korang.. jelesnya lahaiii ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha jangan lah jeles hai... cantek kan nature :D akak suka dengan bunyi hutan...tenang :D

      Delete
  14. amboi memang tempat romantik abeeees dahai hihihi.. mmg sesuai le yang dah kawen pegi jalan sini :P kalau kat malaysia ni ada tasik titiwangsa aja hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt kita balik msia, nak gi explore cari tempat camnielah dekat msia....boleh berdating...jangan kena tangkap dengan jakim sudah...ahahahha :D

      Delete
    2. Aisya.. jakim tak tangkap orang hahaha.. gelak gelak aka bace :P jabatan agama islam yang mencekup.

      Delete
  15. serius cantik tempat ni . romantik pulak dye kat sini .

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhahahah fefeling sikit.... time dah start kelas, xde masa sangat nak dating2 feling2 ni lagi dah...masing2 busy...ehheheh :D

      Delete
  16. fuyooooo. sweetnyaaaaa. hehe. aisya usha hasben dulu lah ni yer? hehe. comelnyaaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah scha...kita yang mula2 suka dekat dia...hehehehe malu kita cite kat sini plak :D hehehehehe

      Delete
  17. Replies
    1. bestkan....seronok tengok nature...tenang rasa hati :D

      Delete
  18. Cantik sekali. Ingin rasanya tinggal di sana :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh lah dtg sini jalan indra...kami boleh jadi tourist guide indra... :D jemput2... :D kitorang 2 jam je dari Frankfurt...dekat22... :D

      Delete
  19. Cantiknya tempat tu! Mmg boleh feeling2 habislah! Oh,..pernah jd stalker eh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, mmg feeling abisss.... hahahah kita stalker tak hebat pon, semua orang dekat sini tahu, kita suka dia dulu...buat malu je...naseb baik dah jadi laki kita skrg...heheheheheh :D

      Delete
    2. Oh, stalker berniat murnilah ni. Orang2 yang tahu tu tolong doakan sekali :)

      Delete
  20. subhanAllah cantik nya view dia. memang sana banyak tempat hijau2 ea? hehe. dah la dekat dengan rumah. best la Aisya :)

    camne la main ngintai2 ye? hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rumah kita kawasan bukit2 anggur...memang jauh dari bandar, sebab tuh banyak tempat yg nature....tempat shopping mmg takde...kedai sini lame giler...barang semua beli dekat online je...duduk kampung katanya :D hehehehee

      Delete
  21. hoi...feeling melampau! kekeke...alhamdulillah la kan...crush tu jd laki awok adik oii :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah....tak rugi la kira, dok mengintai dia kan...hahahaha :D

      Delete
  22. Ok jeles sgt romantik..
    Asben kite kalau bg makan aiskrim pon hujung je dia makan..
    Hahahah
    Nak berjalan2 nak berkayuh2 ni mmg tak laaa

    ReplyDelete
  23. bestnya! dah lah berdating... memang boleh fefeeling lah. hahaha... lawa sangat tempat dia. rasa tenang, rasa boleh duduk situ lama-lama pun xpe..

    ha, ni yang nak kena cari macam mana akak boleh bercinta dengan asben akak ni.. macam best je. hee

    ReplyDelete
  24. Subhanallah cantiknya pemandangan.kt sana

    ReplyDelete
  25. awww.. bestnye dating ngan suami mengimbau kenangan mude mudi.. kihkihkihhh.... time ngintai2 dulu, ade tersadung batu tak???? kikikiki =P

    ReplyDelete
  26. Okey je banyak gambar.
    Akak suka tengok.
    And, ok jugak kalau tepek kat next entry sebab takyah scroll jauh2 ke bawah.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...