home about contact travelog resepi bahasa jerman

(13 Gambar) Frankfurt Date

Hai tawan2! Sihat ke? Ehhmm takde idealah nak mulakan ayat nie, how should I begin? Huh, korang, I am sorry(~emak masak kari, hihihi) sebab tak sempat nak reply semua komen korang dekat 2-3 post sebelum ni. I olls busylah exam. Study je hari2 tak keluar rumah pon, bila habis je pay-perr Analog Transmission kelmarin, terus pergi mem-bowling dengan en Husbang. Release tension katanye. Teehee. 

Mai secawann~ Ohh I love hot-choc!

Semalam pulak? Semalam kitorang berdating dekat Frankfurt! Wink2x. Pagi2 lagi tau kitorang dah keluar (takdelah pagi sangat, tipu je, pukul 1130 keluar). Tahu tak kenapa kitorang pergi Frankfurt yang nuun jauh dari tempat kitorang? Haa, sebabnya Iphone en Husbang aku rosak daa. Dekat Jerman ni pulak, Apple Store ada dekat Berlin dengan Frankfurt je. Terpaksalah kitorang menapak pagi2 lagi nak ke Apple Store. Kot2 depa boleh repair Iphone-nya. Hahhaha


Beli tiket train dulu
Map train Frankfurt

Sampai Frankfurt Main Train Station, kitorang singgah dulu kedai Asia (bukan kedai Aisya tau, hihi, baca betul2) yang ada dekat sini. Stok santan dah habis daa. Macam mana nanti nak masak ayam masak lomak cili api. Eh eh, cili api tak beli pulak, adoyai. Hahahha



Sebelum pergi Apple Store-nya, kitorang singgah dulu isi tangki dengan nasi beriyani lamb. Ya Allah, lama dah aku rindu nak makan beriyani lamb kat kedai ni, alhamdulillah dapat jugak makan akhirnya. Tapi nasi dia arini tak cukup masin pulak. Hai, spoiler betullah! Hahahha. But still air mango lassi dia pekat habis. Memang nais!

  
Haih pakcik manish kt belakang tuh, interframe pulak dia ye

Amboi melantak tak pandang kiri kanan uuuuu!

Siap makan, kitorang solat zuhur dekat masjid. Ohh takde gambar pulak. Dekat Frankfurt ni takde masalah sangat nak solat, masjid banyak. Dah siap solat, baru kitorang menghayun langkah kencang menuju Apple Store-nya. Ini barulah nak capai matlamat sebenar. Lambat sangat kan! Hihihi

Sampai2 dekat Apple Store (jeng3x!), tak boleh pulak jumpa technician-nya. What?! Jauh dah ni kitorang travel. Kata diorang, kena buat appointment dulu sebelum datang, tak boleh main terjah je. Aisehmen, baru ingat, orang2 jerman biasanya memang suka bebenornya dengan appointment. Semua benda kena buat appointment dulu sebelum datang. Kalau tak, memang takde siapa melayan. Sedihkan. Sobs sobs. (padan muka kitorang)

"Sedih ek bro, tak dapat betulkan I-phone yang dah tak bernyawa?" Tulah, siapa suruh tak buat appointment awal2 kan. Hihihi. Takpe takpe, tak moh sedih ye, lain kali kita datang sini lagi. I olls temankan, janji kena kasi upahlah, makan dekat steamboat pulak ye nnt. (Aisya memang upahnya makanan jelah kan! Lain takde! Hihihi)

Alolololo muke sedih2
Dah tak dapat betulkan Iphone-nya tuh, kitorang jalan2 je merepek2. Window shopping katanya. Kitorang ada singgah kedai LV. Try punya try, tak beli pon last2. Tak mampu haih. Kesian kakak salesgirl tuh, penat melayan I olls, last2 tak beli pape pon. Takpelah, next time kalau tiba2 duit jatuh selepuk dari langit, I datang beli ye! Teehee. Kot2lah Nuffnang nak kasi duit lebih ker, dapatlah beli satu dua ketul kan. (Dalam hati, korang... Please klik iklan dekat blog I olls ni, income I olls baru ada rm7.90, nak beli kebab pon tak cukup ni. Hihihi)





Haa masa kitorang jalan2, kitorang tiba2 naklah cari aiskrim. Panas2 ni sedap makan aiskrimkan. Cari punya cari, tak jumpa2 kedai aiskrim, last2 jumpa satu macam pasar ni. Rasanya pesta epal kot. Sebab semua menu makanan dia ada kaitan dengan epal. Tak faham aku, apa yang sedap sangat epal ni. Apple Iphone, Apple Food. Dah kenapa semua orang obsess dengan epal ni.

Pastu kitorang jumpalah kedai jual air macam ice-blended, ingat naklah beli, sekali tanya ada alkohol daa. Tak jadi beli. Nasib baik tanya dulukan. Kalau tak, dah ke laut dah ni. Hahahha. Kitorang jalan-jalan-jalan, just to finish one day gtuh, pastuh dah ponat kitorang pon geraklah balik. Dating kitorang camtuh jelah. Hihihi






Penat ye a-bangla? Sampai rumah nnt, kita tengok Running Man ye! Hahaha

So semalam tak dapat capai matlamat apa2 pon sebenarnya. Membeli pon idok. Iphone pon idok ler dapat hidup balik. Dok dating jelah, habiskan masa. Takpe, bonding time, bonding tuh penting. Hehehe

Moral of the story:
Lain kali, plan elok2, buat appointment awal2 sebelum datang. Orang Jerman ni hati dia kering, dia kata dia taknak jumpa kita, memang takkan jumpalah, melainkan kita ikut cara dia. Kalau tak, jadilah macam kitorang ni. Mencanguk jelah tak buat pape.


That's it! Annyeong!
Sekian~
Thanks for reading this !



35 comments:

  1. hihi.. senyum2 anis bace entry kak aisya nie.. kesian cik abg kak aisya ye.. bersabar je la ye..hihi... btw gmbr first tu nampak sedap.. terus lapo plak rase..huhu..

    ReplyDelete
  2. huhuhu..kesian..xpela..pergi lain kali, tapi jangan lupa appointment..mana tau boleh singgah makan briyani lamb yang cukup masin pulak..hehehehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah... harap2 next time eloklah dia masak cukup garam.... hehhehe :D

      Delete
  3. skg punya ayat .. 'sory naek lorry laaa~' hahahahah

    gamba first nampak nyum2 la kak..

    sian x pasal2 dapat a-bangla.. hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha... tau2... tapi nak buat ayat macam pantun gtuh... hihihi nadya dah sehat ker? akak arini baru nak start BW balik... dah lega abes 2 paper exam... ada lagi 1 dua minggu dari skrg :D

      Delete
  4. sedap la hot choc tu... ada resipi x? heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak, xde plak lah khudri...ini minum hot choc tunjuk je ni...heheheh :D

      Delete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. ouch !! sooo sweet !! ada peluang... pelagi... datingggggg laaaaaa... kihkihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah, berjuta2 kali keluar pon, cakap dating lagi ek... hehehhee... :D agak2 pergi shopping barang dapur kire dating tak? heheheh :D

      Delete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. olololo. best nye dating dengn husband . da tade haram haram dah .

    ReplyDelete
  9. Heheeh akak dah 'sampai' Frankfurt dah. Cukuplah jamu mata through gambar Aisya :)

    ReplyDelete
  10. Jauh tak Frankfurt dari tempat kak Aisya ni?

    ReplyDelete
  11. ahaha. huntung lah bule dating. btw sis bljr mana ni?

    ReplyDelete
  12. ayo.. penatnya dtg tp tak dpt hasil huhu.. tp tak pe la yg penting dating tu.. haha.. akak geram tgk air manggo tu aisya haha... tetibe nak suh pak wan beli hahaha..

    ReplyDelete
  13. appointment dulu eh? haha. beshnyaa makanggg xD

    ReplyDelete
  14. Haha. Jadi lah nak date dgn hasben. Boleh jenjalan kan? Dpaat makan lagi. Lain kali pow lagi. kakakaa.

    Dah habis exam ke blum ni awakkk?

    ReplyDelete
  15. hahahaha...kiranya motif g dating je kan sebenarnya..? baik mengaku....*angkat-angkat kening*

    xpela...berjalan jela asalkan happy...released tension jugak kan?

    ReplyDelete
  16. disiplin betol jerman. tu pasal world cup dorang menang. :) kena buat appoinment dari sekarang le jawap nye. hehe

    ReplyDelete
  17. Amboiiii besaq pinggan tu..
    Kenyang sepanjang hari:)
    Dah start makan jangan pandang kirikanan dah..kene khusyuk xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah memang kenyang betull...setiap kali gi kedai ni, mesti rase kenyang macam nak muntah....ahhahaha.... tapi sebab kite bayak gune tenage jalan2, pkul 630 cmtuh dah lapar balik mse ni...ehehhehe :D

      Delete
  18. bestnya sambil belajar dapat jenajalan jugak..berapa lama lagi aisya kat sana..bila habis study

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah lgi setahun,....kalau ade rezeki, bulan 8 tahun depan gtuhlah dapt msia selama2nye... doakan kitorang tau! :D

      Delete
  19. heeey dapat la beli santan kekeke.. balik rumah masak hahahaks :D
    kaloo kaya lama da iols fly kat uols tau.. sob sob..

    ReplyDelete
  20. 15 gambar dah ni.. kate 13 gambar? :p bhahaha tak sangka ada orang kira kan?

    ReplyDelete
  21. saja bikin ati wa panas kan..hahaha

    ReplyDelete
  22. kalau kat malaysia ni tanya ada alkohol tak, mesti orang offended kan? T_T sama lah kalau nak tanya patient kat sini. adoi serba salah.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...