home about contact travelog resepi bahasa jerman

Typical London: Journal of our Journey

Want to know what we did last weekend?? We went to London!! Huhuhu. Saje nak menyibuk ikut trip yang University kami plankan. And the best part is, semua orang boleh jalan bertempiaran once sampai dekat London, tak perlu pon jalan ikut rombongan uni kitorang tuh lagi. Best bukan? We didnt have to always talk in German(yelah kalau jalan dengan org German, kenalah cakap bahasa diorang), because my Husband and I malas nak belit-belit lidah cakap bahasa German tuh hah. 

Kami jalan berdua, and we talked to strangers IN ENGLISH! We love to improve our communication skills! Yeah, we are learning how to talk to people! It kinda fun, no one knows your background and stuffs, so its really a wholesome of things they really want to know about us. And alot of good conversation starters we can actually try! Cool isnt it?Ye-ye je, macam semua orang nak berkenalan sangat dengan awk, Aisya oi!

So in this entry this time, I dont want to talk alot, I got things to finish, so let the pics tell the story of our short journey to London yeah! 

Here are things that I think CAN ONLY be found/seen/experienced in London:

London Tower Bridge






Red Telephone Box & Double-Decker Bus



White Castle


The Big Ben



Harry Potter Platform 9 3/4 in King Cross Station, London
Want to have Harry Potter postcards from me? KLIK
See more photos related to this platform KLIK



Lloyds Bank in Baker Street, siapa tengok movie THE BANK JOB maybe tau..hehehe


The Greenwich Meridian 



That's it for this time. Talk to u all later! Sekian~
Bubye!
Assalamualaikum!









12 comments:

  1. gambo xda model kat google pong boleh dpt haha peace =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dari dulu sebuk nak gambar ade model...hihihi....model simpan kt umah... :)

      Delete
  2. lamo dah tak gi jambatan london tu.. huhu pekabo jambatan tu sihat ke?..hehe
    kalau setakat pondok telepon ngan bas 2 tingkat tu kat genting highland pun adooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi! Hhahah... kt genting takdooo tempat harry potter! hahahha :)

      Delete
  3. Bestnya :D Eh.. speak German? :0

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah, kitorang speak German, sebab semua2 exam, lectures memang dalam bahase german...heheheh :D

      Delete
    2. Owh.. belajar kat negara orang lain ni dapat belajar bahasa baru gak kan :)

      Delete
  4. berbelitlah lidah dok cakap germen hahahak..

    ReplyDelete
  5. cantik akak pakai macam tu kat sana :D

    ReplyDelete
  6. Oh kota london! Bilalah agaknya akak leh sampai sana,..

    ReplyDelete
  7. troli harry potter kan..hihi... besttt..

    ReplyDelete
  8. Akk plan ke sini end of this year
    doakan akk sampai tau hehhe
    Bestnya aisya dah pegi jalan2 tmpat org jauh jalan luas pandangan :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...